بزرگنمایی:
✍ وحیدآریافر
روابطعمومی به عنوان هنر هشتم در عصر ارتباطات معرفی شده و این به آن معنی است که اگر هنر هشتم را نداشته باشید، از بسیاری مسائل دنیای پیرامون خود عقب میمانیم.
به گزارش گریت نیوز،نحوه ارتباطگیری با جهان اطراف، بخشی از سواد رسانهای است که باید از کودکی و همراه با تعالیم زندگی به فرد آموزش داده شود.
در تقویم رسمی ایران 27 اردیبهشت به عنوان روز ارتباطات و روابطعمومی یاد شده و این بهانهای برای تجلیل از واحد ارتباطات و روابطعمومی دستگاهها و یا ادارات در ایران است.
فارغ از برخی افراد هنرمند، پرتلاش و مبتکر در این حوزه، که فراتر از تعریف روابطعمومی کار کردهاند؛ متاسفانه برخی افراد اشتباهی در این مسند مهم مشغول فعالیت هستند که این موضوع باعث انحراف در رسیدن به هدف نهایی دستگاه شده است.
روابطعمومی یا هنر هشتم مهمترین رکن دنیای مدرن در عصر ارتباطات است که توانسته جای خود را در تمام سازمانهای جهانی و دولتی پیدا کند اما به جرات میتوان به این نکته اشاره کرد که در بسیاری از ادارات ایران و بخصوص استانها، روابطخصوصی جایگزین روابطعمومی شده است.
بسیاری از روابطعمومیهای ادارات از سر ناچاری و یا با چند وظیفه گسترده و مختلف به این مهم گمارده شدهاند و تنها و تنها به عنوان سخنگوی اداره مشغول فعالیت هستند.
این عده هیچ اطلاعی از ساختار روابطعمومی نداشته و تنها به نصب بنر، عکاسی شخصی از مدیر دستگاه و در برخی موارد، ارسال عملکردی آبکی در فضای مجازی بسنده میکنند.
در برخی تعارف علمی انواع روابطعمومی به سه دسته روابطعمومی توجیهگر، روابطعمومی تبیینگر و روابطعمومی تحلیلگر تقسیم شدهاند که با نگاهی اجمالی به روابطعمومیها این مهم مشخص می شود که اغلب روابطعمومیها توجیهگر هستند.
توجیهگری و یا به نوعی کدخدامنشی موجب شده تا هدف والای دستگاهها در خروجی رسانهای روابط عمومی به عکس مدیران خلاصه شود و این یعنی تک محوری در عملکرد روابطعمومی برای رضایت مدیر بالادستی.
این دسته از روابطعمومیها در شهرستانها، استانها و مناطق محروم به وفور یافت شده و متاسفانه با همکاری برخی رسانههای خرده پا و نشریات زرد توانستهاند در توجیهگری برای بالادستیها و یا بزرگنمایی عملکرد خود جایگاهی پوشالی بسازند.
ایجاد این روابطعمومیها در ادارات و نهادها علاوه بر ضعف در ساختار اداری و نبود مطالبهگری در آن سیستم، به رسانهها هم ارتباطی مستقیم دارد که باید با مطالبهگری و به چالش کشاندن مدیران و روابطعمومیها به وظیفه اصلی خود عمل کنند.
به هر حال در هفته گذشته و در تصاویر منتشر شده از سراسر ایران، روابطعمومیهای توجیهگر جای روابط عمومیهای تحلیلگر، خلاق و پرتلاش را گرفته بودند و این یعنی حرکت به سوی نزول سیستم اداری در ایران و بزرگ کردن انسانهای کوچک در راس هرم مدیریتی ادارات.
انتهای پیام/